Microsoft Azure

Microsoft Azure este platforma cloud-ului Microsoft: un set tot mai mare de servicii integrate, cum ar fi stocarea, datele, rețelele și aplicațiile, care vă ajută să lucrați mai repede, să faceți mai mult și să economisiți bani.

Azure constă dintr-un număr de blocuri pe care le puteți seta în funcție de propriile dorințe. În acest fel, folosiți doar ceea ce aveți nevoie când aveți nevoie. Platforma oferă soluții în domeniul soluțiilor de backup, al aplicațiilor, al site-urilor web (hosting) și al virtualizării serverului (VM).

Serviciile sunt complet scalabile și pot fi adăugate imediat. Plătiți numai pentru ceea ce utilizați.

Puteți selecta ca datele dvs. vor ajunge doar în centrele de date europene, unul în Amsterdam și unul în Dublin, astfel încât datele să rămână întotdeauna în Europa. Microsoft stochează datele dvs. în locații  multiple. Dacă se întâmplă ceva în unul din datacentere, veți continua să lucrați prin celălalt datacenter. Datorită acestei construcții, Microsoft garantează un timp de funcționare de 99,95%.

Prin intermediul backup-ului puteți copia întreaga mașină virtuală (VM), indiferent de ce sistem de operare funcționează. Dacă serverul mai funcționează, puteți să vă întoarceți din nou la locul de muncă împreună cu VM-urile din backup punând VM-urile direct în Azure. Acest lucru face ca recuperarea în caz de catastrofe să fie ușoară, rapidă și să minimizeze continuitatea afacerii.

Cu Azure, nu sunteți blocat cu sistemele de operare Microsoft sau cu software-ul. Azure acceptă toate sistemele de operare, limbaje de programare, programele și mediile de dezolvtare; de la Windows la Linux, de la SQL Server la Oracle și de la C # la Java. Cu Azure, aveți cele mai bune ecosisteme Windows și Linux, astfel încât să puteți dezvolta aplicații și servicii excelente compatibile cu orice dispozitiv.